(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
Mandlový marcipán
Potřebné ingredience
100g mandlí,100g cukru moučka+ na dosypávání,1 malý bílek
Postup přípravy
mandle spařit,oloupat a nechat dobře proschnout,pak pomeleme na kaši (já mlela na mlýnku z mixi vacsy),pak přidáme do mandlí bílek a cukr a hněteme,já musela přidat mnohem víc cukru,protože mandle byly ještě dost vlhké a taky záleží na množství bílku,dělala jsem to poprvé.Potom jsem si těstíčko obarvila barvami,mám jen obyčejné sypké.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Truhlářství.KV
(upraveno)
18. 2. 2013, 16:13
JITULE40
(upraveno)
26. 2. 2013, 16:30
@Truhlářství.KV
FIKNEL
(upraveno)
18. 3. 2011, 12:20
Jitko,mám na Vás prosbičku Mohu si tento marcipán udělat den dopředu?A ještě jaké barvy lze použít?A ještě jde na potažení i na figurky? Moc Vám děkuji za odpovědi Monika
JITULE40
(upraveno)
19. 3. 2011, 7:10
@FIKNEL
Moni,klidně si ho můžete udělat dopředu,já ho zabalila do folie a pak jen propracovala v ruce,barvy jsem použila ty klasické z drogerky v sáčku,do marcipánu jsem udělala důlek,nasypala trošku barvičky a zředila mandlovým aroma.Figurky modelovat určitě půjdou,ale potah jsem nezkoušela,zatím jsem jen začátečník
JarmilaJ2
(upraveno)
14. 3. 2011, 7:44
Jituško, moc děkuji. Už jsem tento recept někde viděla, ale netroufla si na něj, tak zkusím . Jen se chci zeptat, zda marcipán chutná jako ten ze sušeného mléka, nebo je to poznat, že tam to mléko není ?
JITULE40
(upraveno)
14. 3. 2011, 17:01
@JarmilaJ2
Jaruš,je to chuťový rozdíl,navíc když jsem to barvila,tak jsem do barvičky kápla citronové aroma,ale chuťově je to dobrý a navíc jsem teď známým pekla řez a ten zdobila tímto marcipánem a objednali si na pátek další,takže jim chutnal,já nejím sladké jen vyjímečně,ale ochutnala jsem.Je poznat,že to není mléčný marcipán,příště zkusím dát mandlové aroma,aby to zvýraznilo tu mandlovou chuť.
kopretin.a
(upraveno)
14. 3. 2011, 7:52
@JarmilaJ2
chutná mnohem lépe...je to pravý marcipán...ten mléčný je přece náhražka tohoto mandlového
JITULE40
(upraveno)
14. 3. 2011, 17:02
@kopretin.a
,ano je jemnější,ale nezkoušela jsem potahovat,zatím
Hyzule
(upraveno)
13. 3. 2011, 15:51
JITULE40
(upraveno)
13. 3. 2011, 16:35
@Hyzule
habuša
(upraveno)
11. 3. 2011, 23:06
Jituš, taky si jej uložím, díky Písněte pak, jak se s ním pracuje...
JITULE40
(upraveno)
13. 3. 2011, 15:40
@habuša
docela dobře,já jsem jen začátečník,ale výrobek je u mne v receptech ,zkoušela jsem jen růžičky,na potah si netroufnu říct jestli se hodí
ladyduchess
(upraveno)
11. 3. 2011, 22:12
děkuji ukládám
JITULE40
(upraveno)
13. 3. 2011, 15:43
@ladyduchess